Az őrségi gomba ünnepe - tematikus nap az Apát Hotel és Étteremben
Több éves hagyományként egy szombat-vasárnap az ehető gombák jegyében
A gombanapok részetei
FONTOS
Ezen a két napon kizárólag gombás ételeket készítünk, ezek kérhetők. Ezen a szombaton és vasárnap külön étlap lesz érvényes.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Érdemes előre asztalt foglalni a csalódás elkerülése érdekében. Köszönjük.
A gombanapok menüje
Levesek:
* Vargányás-kapros palócleves
* Húsleves gazdagon
Előétel:
* Kecskesajtos-vargányás ropogós, zöldsalátával
Főételek:
* Csiperkegombás csirkerolád,sült bacon szalonnával, spenótos burgonyapürével
* Sertés tarja mustáros gombamártással, szalvétagombóccal
* Vargányás vadpörkölt dödöllével
* Gombás ravioli, fokhagymás olívaolajjal, parmezán sajttal
* Kacsamell hajdinás-gomba ropogóssal, céklás-édesburgonya gratinnal
* Sült camembert pirított körtével, fenyőmag salátával, pirítóssal
* Rántott csirkemell hasábburgonyával
* Dödölle tejföllel
Desszertek:
* Citromos-túrós máktorta
* Vajban pirított kalács szilva krémmel, vanília fagylalttal